Het Monsterverbond

27 jaar Theater & Decor

Deel dit:

Theatermaken

Theatermaken zit ons in het bloed. Vol passie en goede moed begonnen we als locatietheatermakers, met steeds groter wordende festijnen op uiteenlopende locaties: van strand tot stadsplein, van gesaneerde stadsbuurt tot Vinexwijk in aanbouw. We bouwden uitbundige constructies, reuzenvogels, brandende draken, Olympische Goden en zwevende huizen.

Nu hebben we nog steeds een actieve werkplaats waar we, meestal in opdracht, werken aan decors voor theater en events, maar ook aan poppen, soms in opdracht, zoals voor het tv programma Popstar, voor de Efteling en voor Schrek de Musical, maar ook voor onszelf, zoals voor onze goedlopende kindervoorstelling Vos en Haas. Dat laatste doen we onder de naam Theaterpoppen, hierover verder meer.

Deze zomer speelt het Monsterverbond onze eigen Opera op locatie: LAMPEDUSA

Geschiedenis

In 1989 richtte Casper Oorthuys het Monsterverbond op samen met Igor Michel en Taco Keers. Casper heeft doorgepakt en het Monsterverbond staande gehouden. In een vruchtbare samenwerking met een wisselend team van enthousiaste makers, bouwers en spelers, zoals Luca Stappers, Bartel Meijburg, Sukh Adilbish, Arjen Dijkstra en vele, vele anderen, kreeg Het Monsterverbond zijn onmiskenbare gezicht en werd het een begrip in (locatie)theaterland.

In de eerste tien jaar maakten we voorstelling na voorstelling, meestal op locatie, soms in opdracht, soms op eigen initiatief. Toen sloeg recessie toe en kregen wij het net als de meeste groepen, moeilijker. Waar andere collectieven echter ophielden te bestaan, bleef het Monsterverbond overeind, maar dan wel vooral als werkplaats voor decor en (vooral grote) poppen.

Voorstellingen & Opdrachten o.a.

  • Hora Ruit (bij Slot Loevestein)
  • Pioniers Gezocht (door Nederland)
  • Tegen de Vlakte (in Noord-Groningen)
  • Loof (op het NDSM terrein)
  • Coala Beach Project (op strand Oostvoorne)
  • Dante (op landgoed De Kemphaen, Almere)
  • De Bron (op de FLoriade)
  • Begane Grond (Kralingen, Rotterdam)
  • Opening Olympisch Stadion (Amsterdam)
  • Sensation (de Arena, Amsterdam)

Meer info volgt. Kijk voor uitgebreid fotomateriaal op onze Flickr pagina. Voor alle onze opdrachten in het maken van poppen (zoals voor Shrek De Musical, Klaas Vaak en Popster), kijk op Theaterpoppen.nl.

ONS TEAM


Onze werkplaats

Onze werkplaats bevindt zich aan de T.t Neveritaweg 19A7 in Amsterdam. Dit is op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. In een oude scheepsloods, een gigantisch gebouw, hebben kunstenaars, performers en andere creatieven eigen werkruimtes, oefenstudio’s en dergelijken gebouwd. Het maakt dit pand een unieke plek waar wij niet alleen voor onszelf bouwen, maar ook elkaar kunnen ondersteunen met expertise en materiaal.

In onze ruimte is alles aanwezig om met allerhande materialen en machines om decor, poppen en andere benodigde props te kunnen maken, zowel voor onszelf als voor en met anderen. We doen dit uiteraard voor eigen producites maar ook voor opdrachten zoals hierboven genoemd en als we daar zelf niet helemaal uitkomen, huren we externe expertise of machines in, bij voorkeur uit ons NDSM netwerk.

Theaterpoppen

In 2014 zetten wij een zijtak op van het Monsterverbond: Theaterpoppen, waarmee  ons poppenmaakspecialisme uitvergrootten. Inmiddels hebben wij poppen gemaakt voor o.a. Efteling Theaterproducties, Van Hoorne Entertainment, RTL Live Entertainment en Burger’s Zoo Arnhem.

Tg Houtjtetouwtje

Een andere belangrijke uitbreiding van het Monsterverbond is onze (poppen)theatergroep Houtjetouwtje, waarmee we inmiddels drie kindertheatervoorstellingen hebben gemaakt rond de beroemde kinderboeken van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing: Vos en Haas. Neem gerust een kijkje op de site van Houtjetouwtje of ga direct naar ons boekingsbureau Frijns.